"Nema Splita do Splita"

 

Ovako Splićani opisuju svoj grad, a kada budete pročitali ovaj blog do kraja, vidjećete i zašto. Naše putovanje „S LJUBAVLJU“ se nastavlja. Nakon šetnje po modnoj kaldrmi Bosne i Hercegovine zadali smo sebi visok kriterijum za odabir sledeće lokacije našeg lijepog regiona, širom kojeg otvaramo Fashion&Friends radnje. Bilo je potrebno pronaći jednako egzotično i izazovno mjesto koje će nas inspirisati svojom veličanstvenošću i autentičnom tradicijom.

Split svoju istoriju priča već 17 vekova – Od kada je rimski car Dioklecijan odlučio da sagradi palatu. Ona je danas srce unutrašnjeg grada Splita. Upravo odatle krećemo našu sledeću modnu avanturu.

 

Fashion&Friends kampanja - SPLIT

Split kao naša nova modna stanica

 

Kroz svoju bogatu istoriju, Split je bio grad u kome se posebna pažnja posvećivala odijevanju, što se može pronaći i u djelima Marka Marulića, Jerolima Kavanjina i Tina Ujevića. Grad je vjekovima razvijao kulturne ljepote koje su obogaćivale društveni život Splićana.

 

Fashion&Friends kampanja - SPLIT

Sve je počelo mešanjem modernog odevnog stila i autentične arhitekture

 

Svjetsku modnu mapu već godinama unazad Split obogaćuje brojnim događajima. Modni festivali posvećeni su veličanju glamura i promovisanju mladih dizajnera koji svojim inovativnim idejama kreiraju nove fashion trendove.

 

Fashion&Friends kampanja - SPLIT

Splićanke kreiraju mediteranske modne trendove

 

Grad sunca i mora savršeno je uklopio modni svijet u svoje istorijske obrise. Splićanke su oduvijek znale da „zaplešu” u aktuelnom modnom ritmu i svojom autentičnom pojavom ostave upečatljiv dojam. Bez obzira da li je u pitanju dnevna ili večernja kombinacija, one su veličale svoju ljepotu jednostavnim odjevnim izborima uz prefinjene detalje koji su uvijek iznova opčinjavali gradske ulice. Početak ljeta je njihov omiljeni dio godine, jer tada lepršave haljine, i suknjice postaju njihov zaštitni znak.

Ipak, farmerice su komad koji svaku ženu ističe, pa ih ne smijemo zanemariti. Iako se dužina, širina i detalji mijenjaju iz sezone u sezonu, njihova popularnost ne jenjava.

 

Fashion&Friends kampanja - SPLIT

Splićani imaju odgovor!

 

Splićani donose svoju dozu kreativnog modnog izraza. Urbani look je oduvijek bio njihov zaštitni znak. Svoju elegantnost donose #casual stilom sa jednostavnim detaljima koji ukazuju na savršeno spontani lifestyle. Čini se kao da će Split u 2021. vratiti retro mušku modu iz perioda 50-tih godina.

 

Fashion&Friends kampanja - SPLIT

Za kraj – Šetnja na Rivi!

 

Pored svih ljepota Splita, ipak je najveći utisak ostavila šetnja Rivom prema zapadu. Pružao se spektakularan pogled na južnu fasadu Dioklecijanove Palate i gradsku luku. Ponosno smo istakli naše ljetnje outfite za sezonu 2021, koji su upotpunili ove predivne trenutke. Nastavili smo ka podrumima u kojima su snimane neke od scena popularne serije Igra prestola.

Naše kratko, ali magično putovanje završavamo na Narodnom trgu…

 

Nadamo se da vam je sada jasno zašto je naziv ovog bloga „Nema Splita do Splita”.

Uskoro donosimo priču sa sledeće #fashion avanture.

Prati nas!

S ljubavlju tvoj Fashion&Friends

 

Modeli:

Lidija Lešić

Vlaho Arbulić

Fotograf:

Dušan Petrović

Šminka:

Dragan Vurdelja

Stajling:

Jelena Milovanović VIS A VIS

Frizer:

Le salon