Facebook Pixel

Odustanak od kupovine

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupovina putem naše onlajn prodavnice smatra se prodajom na daljinu. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 34 i 35 Zakona o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS", br. 62/2014 i 6/2016 - drugi zakon). Jednostranim raskidom kupac se oslobađa ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Iznos plaćene robe biće vraćen kupcu nakon što roba bude vraćena trgovcu. Trgovac ima pravo da uskrati povrat novca ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju usled neadekvatnog ili nepravilnog rukovanja istom od strane potrošača.

Prilikom povrata robe istu je potrebno vratiti u ispravnom stanju, nekorišćenu i u originalnom pakovanju na kome ne sme biti oštećenja. Kupac je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašćenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 dana.

Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo kupac, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

Podaci koje potrošač unese u Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentiranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.

Koraci prilikom odustanka od kupovine (14 dana od dana prijema artikla)

1. Postupak Odustanka od kupovine započinje popunjavanjem Onlajn zahteva

  • Onlajn zahtev nalazi se u okviru Vašeg naloga, a možete mu pristupiti odabirom opcije ,,Moje porudžbine" ( ovde)
  • Zatim idite na pregled porudžbine i u okviru nje artikal koji želite da vratite (selektujete artikal / iznad artikla pojaviće Vam se crno dugme "Povrat")
  • Zatim odaberite ,,Povrat" i unesite tražene podatke u prazna polja.

2. Sledeći korak jeste pozivanje službe Korisničke podrške na broj: +381 11 3532 497.
U obavezi ste da pre pozivanja korisničke podrške imate spreman broj vaše porudžbine.

3. Zatim popunite obrazac Odustanak od ugovora o kupoprodaji (isti se dobija prilikom uspešno obavljene kupovine, na Vašu email adresu) zaključenog na daljinu koji možete preuzeti ovde. Popunjen obrazac spakujte zajedno sa artiklom koji vraćate.

4. Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe City Express. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem broja telefona: +381 11 3093 000 radnim danima od 09:00 - 17:00h i dogovoriti preuzimanje pošiljke. Roba se šalje sa naznakom: Fashion&Friends onlajn prodavnica - na adresu: Magacin Milšped WH2+ GATE 67, Industrijska zona BB, Krnješevci.

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema proizvoda. U slučaju da je proizvod vraćen trgovcu oštećen ili u neispravnom stanju kupac je isključivo odgovoran i trgovac će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.

Ugovor o kupoprodaji na daljinu možete preuzeti ovde